VITRINE - Nina Bric - DecemBEAR

12.12.2014 19:00 - 16.01.2015, Centralna Postaja

VITRINE - Nina Bric - DecemBEAR

Nina Bric prihaja iz Nove Gorice, je samozaposlena v kulturi kot slikarka, po izobrazbi pa profesorica likovne umetnosti. Ukvarja se s slikanjem, kiparjenjem, ilustracijo, risanjem stripov in izdelovanjem lutk. Večkrat je samostojno razstavljala v Novi Gorici (galerija TiR Mostovna, atelje Negovana Nemca Bilje) in Ljubljani (Kino Šiška, festival Rdeče zore, mestna knjižnica Ljubljana, atrij SAZU), pa tudi v italijanski Gorici (Arti Art show room). Udeležila se je tudi veliko skupinskih razstav, med drugim v Ljubljani (Kino Šiška, KUD France Prešeren), Novi Gorici (galerija TiR Mostovna), Velenju (Pekarna), Mariboru (galerija DLUM) in Biljah (atelje Negovana Nemca). Na skupinskih razstavah v tujini je sodelovala v Gorici (Museo Santa Chiara), Trstu (državna knjižnica) (oboje ITA) in Banja Luki (BiH). Oktobra 2013 se je udeležila umetniške rezidence v Rigi, Latviji, pri stripovski reviji Kuš!.


Sodelovala je pri več predstavah v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana in Lutkovnem gledališču Ljubljana, z režiserjem Matjažem Pograjcem, scenografinjo in kostumografinjo Barbaro Stupico in igralko in režiserko Asjo Kahrimanović. Živi in dela v Ljubljani.


Ninin stil je zelo prepoznaven, pisan, stripovsko - pop nadrealističen, z motivi golih žensk in  plišastih otroških muck, medvedkov, in zajčkov. V njenih slikah pa so nakazani namigi na grozljivke, na svet erotike, nasilja, tudi spolnega nadlegovanja . Njeno delo, ki je poudarjeno ironično in posmehljivo, nastaja iz prepletanja ljubkosti in strašljivosti, končni učinek pa je predvsem želja po podiranju tabujev, poigravanje z erotiko, seksualnostjo in dvoumnostjo, premagovanje resnobnosti z zafrkljivostjo.
Več o njej na ninabric.si.

 Fotogalerija @Flickr >> 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.