Svetlobna gverila: Re: Akcija3

23.09.2015 20:00 - 09.10.2015, Vetrinjski dvor & Centralna postaja

 Svetlobna gverila: Re: Akcija3

Na mariborskih ulicah, fasadah, trgih in parkih je zaživela serija svetlobnih intervencij, ki izpostavljajo mestne kotičke, hkrati pa raziskujejo vlogo svetlobe v umetnosti. Svetlobna gverila  spodbuja razmislek o vlogi umetnosti in umetnika v javnem prostoru, ki se vse bolj sooča z nezadržnim krčenjem in vsestransko degradacijo. Hkrati opozarja na vlogo svetlobe pri sooblikovanju urbane izkušnje, nenazadnje pa tudi na potencial umetnosti pri zviševanju kakovosti življenja v mestih. 

Re:Akcija3 v Maribor prinaša izbor del predvsem slovenskih avtorjev, ki z različnimi avtorskimi pristopi preobražajo običajni videz arhitekture in urbanih mikro─ambientov. Dela, ustvarjena za prejšnje edicije festivala Svetlobna gverila, so v Mariboru umeščena v nove prostorske kontekste, ki zarisujejo nove koordinate mestnega tkiva, z domiselnim izpostavljanjem vloge svetlobe v vsakdanjiku in v umetnosti pa nagovarjajo karseda široko publiko.

 

V sredo, 23.9.2015 ob 20h se dobimo v Vetrinjskem dvoru, ob prisotnosti župana g. dr. Andreja Fištravca izvedemo vklop svetlobnih postavitev, se družimo in gremo na sprehod po vseh lokacijah

V Centralni Postaji od 20h naprej

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.