MFRU-KIBLIX 2015 LIFT ME UP ::: 2. Večer

08.10.2015 20:00, KIBLA PORTAL, Valvazorjeva 40, Maribor

MFRU-KIBLIX 2015 LIFT ME UP ::: 2. Večer
20.00 Aisen Caro Chacin & Robertina Šebjanič, Utekočinjena kultura / eksperimentalno zvočno-vizualni performans
Utekočinjena kultura (Liquid Culture) je eksperimentalno zvočno-vizualni performans, ki raziskuje globine zvočne percepcije in vodne akustike. Potopitveni vizualno-zvočni performans je začetek serije vmesnikov, ki prinašajo izkušnjo v tekočem okolju, kjer udeleženec postane del nihanja zvočnih in podzvočnih nosilnih valov.
20.30 Kasia Justka; electr°cute / AV performans
Iskanje popolne organske sinhronizacije z oscilacijami podob v zvoke in obratno. Gre za "pogovor z elektriko".
21.00 Louise Harris, IC2 / AV performans
Projekt ic2 je zasnovan v obliki live, avdio-vizualnega, beat-and-noise performansa. Ustvariti skuša sistem simbioze, v katerem odločitve, ki jih na licu mesta, torej v živo, sprejme performerka, vplivajo na AV komponente dela, toda v katerem so tudi same AV komponente v interakciji ena z drugo, kar povzroči nastanek določenih pojavov, ki jih performerka ne more neposredno nadzorovati. V sistem je vgrajen tudi element kaotičnosti, ki ravno tako generira nepredvidljive AV rezultate.
21.30 LADYBIRDORIUM live, DREAMS
LADYBIRDORIUM live: Dreams je najnovejši skupni projekt performerke LadyBird, intermedijskega umetnika Nevena Korda in producenta Črta Lipovška , plod večletne ustvarjalne rasti in iskanja izraznih rešitev. LadyBird med 42 minut dolgim filmom, posnetim z I-phonom, na looper nasnemava vokale in inštrumente, to pa se občasno prepleta še s posnetki govorov vplivnih osebnosti in glasbo iz filma.
22.30 DJ Nati Katchi
Nati Katchi, del kolektiva Suchi, je na svojem popotovanju čez različne oblike glasbenega ustvarjanja in sodelovanja odkrila svojo zasvojenost z basi in umazanimi ritmi. 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.