MFRU-KIBLIX 2015 LIFT ME UP ::: 3. Večer

09.10.2015 20:00, KIBLA PORTAL, Valvazorjeva 40, Maribor

MFRU-KIBLIX 2015 LIFT ME UP ::: 3. Večer
20:00 Jens Vetter in Karol Kagan: I THINK I SPIDER / performans
Jens Vetter ustvarja neobičajne ritmične zanke v realnem času, združuje sferične zvočne pokrajine, nastale z uporabo analognih sintetizatorjev in teremina, ter prilagojene playstation krmilnike, ki jih uporabi kot nove instrumente. V njegovih improvizacijah srečamo samo-programirane zvoke in okolja v SuperCollider-ju. Karol Kagan ustvarja vizualije v živo, na podlagi algoritemskih vzorcev, ki so namenjeni dekonstrukciji in ponovnemu sestavljanju med samim nastopom.
20:30 Octex live A/V
Vedno razvijajoči se hibridni performans, ki raziskuje preplet analognega z digitalnim, avdia z videom, v katerem se koščki v naprej pripravljenih vzorcev vpletajo v trenutno modularno improvizacijo, zlivajočo se v sinestetično pokrajino zamikajočega se časa in prostora.
21:15 Wo0, Incredible Bob: Peoplemeter / AV nastop
Peoplemeter je novi expanded cinema projekt dvojice beograjskih umetnikov, video umetnika Incredible Boba ter eksperimentalnega kitarista in zvočnega umetnika WoO-ja.
To ni njun prvi nastop nastop na Mfru, namreč z nami sta sodelovala že leta 2009:
22:00 Octex DJ nastop
Jernej Marušič aka Octex je eden najbolj profiliranih in mednarodno priznanih slovenskih producentov elektronske glasbe, ki se giblje nekje med klubom in avantgardo, raziskujoč meje dub estetike in sub-basovskih frekvenc, postavljenih v različne ritmične časovne okvirje.
23:59 LIFT ME UP official after party @ AGD Gustaf
Boki Batina (youreupcrew), USELESS D.I. (diablo loco REC.), Theejay (Bass Fighters)
 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.