EXP_LAB: INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ

16.11.2015 12:00 - 20.11.2015, CENTRALNAPOSTAJA

EXP_LAB: INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ

Ideja projekta "Interaktivni glasbeni laboratorij" je ustvariti eksperimentalno verigo, kjer se zvoki povezujejo v skupno glasbeno formo skozi analogne in digitalne efekte, oscilatorje, sintetizatorje in ostalo analogno in digitalno zvočno produkcijsko opremo. Ta eksperiment bomo odprli za vse zainteresirane in mimoidoče, ki bodo lahko sami poskusili iz verige zvočnih modulacij izvabiti kar najzanimivejše zvoke.


Kombinacija teh tehnologij bo ustvarila novo platformo, kjer bodo ustvarjalci lahko pristopili h kateremukoli delu produkcijskega procesa, ga spremenili in s tem ustvarili nov zvok.

V osnovi bodo "srce" te verige nekateri analogni inštrumenti, proces pa puščamo nalašč odprt tudi digitalnim komponentam, saj je nepredvidljivost zvoka in zvočnih modulacij tisti nivo, ki nas kot produkt najbolj zanima.

Vsak zvok bomo v procesu posneli na računalnik in tako sproti ustvarjali veliko zbirko vzorcev (samplov), ki bodo kasneje na spletni strani brezplačno na voljo za nadaljno urejanje in porabo v glasbeni (re)produkciji.

Projekt bo nastavljen tako, da bo v prihodnosti možno vzpostaviti skupnost uporabnikov, ki bodo svoje vzorce dodajali na spletno stran, lahko pa bodo dodajali tudi izdelke, ki so jih iz vzetih vzorcev ustvarili. Tako bomo vzpodbudili kreativnost in umetniško udejstvovanje tudi tistih ljudi, ki zaradi oddaljenosti fizično v laboratoriju ne morejo biti prisotni.

Spletna stran bo vzpodbujala tudi izdelavo lastnih eksperimentalnih verig, ki jih bodo uporabniki nato lahko dokumentirali, o njih razvili debato, priporočali dodajanje in odvzemanje raznih enot, da bi dosegli določen efekt ali zvok oz. ga bolj definirali, razčlenili ali pa razstavili.

Laboratorij bo ves čas odprt za začasne inštalacije in inkorporacije lastnih glasbenih postavitev, pod pogojem, da je končni del verige vedno priklopljen na snemalno postajo.

Glasbeni laboratorij je namenjen vsem, ki jih zanima glasba in bi radi k njej na raziskovalnem področju tudi kaj prispevali, njegove vsebine pa bodo lahko soustvarjali tudi naključni mimoidoči, ki bi radi kaj več izvedeli o zgradbi glasbe in kaj določen premik gumba, stikala ali
kabla pomeni na praktični ravni.

Trajanje: 16.11.-20.11.2015
Obisk je možen vsak dan od 12.00-16.00.

Interaktivni glasbeni laboratorij deluje v sklopu Deconstruct dogodka, ki se bo odvijal 21.11. v Vetrinjskem dvoru.

 https://www.facebook.com/events/1638629086392069/ 

Organizacija KID Alphawave

Produkcija Zavod uho; oko: Maribor/CENTRALNA POSTAJA 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.