BELI ŠUM #24/Bojler edicija #4: MIND MACHINES

21.11.2015 20:00, CENTRALNA POSTAJA

BELI ŠUM #24/Bojler edicija #4: MIND MACHINES

Beli Šum 2015 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost.

Bojler edicije

S konceptom bojler edicije želimo predstaviti lokalne DJ-e, ki so že delno uveljavljeni ali se šele uveljavljajo v podzemni sceni. Zavedamo se njihovega potenciala, zato si želimo to izkušnjo deliti tudi s širšo publiko. V prihodnjih dogodkih bomo gostili navdušence nad elektronsko glasbo, ki bodo s svojim intimnim stikom s publiko v živo zagotovili glasbeno harmonijo. Preko internetnega prenosa v živo pa bodo lahko svoje sposobnosti prikazali še širši publiki. S tem združujemo/povezujemo notranjo in zunanjo plast plesne glasbene scene.

Mind Machines

Mind Machines z uporabo modularnega sistema ustvarja neobičajne zvoke z eksperimentalno industrijskim pridihom. Navdušuje ga misel povezanosti z vesoljem v smislu imaginarnega potovanja skozi prostor vesolja preko igranja z raznimi neobičajnimi frekvencami. Zaveda se tesne povezanosti med tehniko in techno glasbo. Mnenja je, da z razvojem tehnologije in posledično novih naprav, prihaja tudi do ustvaritve novih barv zvoka. Vse skupaj vodi do iskanja tistega enega zvoka ali sekvence, ki z repeticijo prekine monotonost in te vodi v globljo povezanost z vesoljem. Usklajenost mašin se zliva v minimalizem črne tančice, ki zavija sedanja mesta. Primerno mračnemu pridihu današnjega časa, nas uvaja v svet temačne glasbe in s svojimi brezkompromisnimi ploščami preseneča poslušne plesalce.

https://soundcloud.com/mindmachines
mndmchn@gmail.com

Vabljeni, vstopnine ni!

link do stream kanala
https://www.facebook.com/events/132030697160091/

Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije   

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.