VITRINE - JOŽE ŠUBIC::”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus šestih umetnikov s šestimi razstavami

02.12.2015 18:00 - 09.12.2015, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

VITRINE - JOŽE ŠUBIC::”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus šestih umetnikov s šestimi razstavami

”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus šestih umetnikov s šestimi razstavami

JOŽE ŠUBIC 

Akademski slikar Jože Šubic (Maribor, 1958) je po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost (1984) na slovensko likovno prizorišče vstopil v obdobju razcveta nove podobe. Od leta 1981 kontinuirano razstavlja na številnih skupinskih in samostojnih razstavah, sodeluje na likovnih kolonijah doma in v tujini, za svoje delo pa je prejel tudi več nagrad. Ukvarja se s slikarskom, risbo, grafiko, od leta 2000 se njegovo likovno snovanje iz slikovne površine, ki je po zgodnejši figuraliki vsebolj zaznamovana s čutnimi barvnimi nanosi in netipičnimi materiali, vedno pogosteje razteza tudi v prostor in predmetno stvarnost. V prostorske postavitve vključuje predmete iz vsakdanjosti, organske materiale in jih pretvarja v pomensko nabite objekte, ki s svojo asociativno močjo večrazsežno nagovarjajo gledalca. Les, železo, plastika, usnje, umetelno obdelani in sestavljeni v nove poetične celote, so razpostavljeni po prostoru. Živi in dela v Mariboru. 

https://sl-si.facebook.com/josubic 

Namen projekta je spodbuditi in pritegniti mlajše umetnike ter ostale zainteresirane s področja lokalne/regionalne/državne/mednarodne kulturniške scene h kreativnemu sodelovanju.  

CRE(ART)URE projekt bo vodila in povezovala kustodinja in kurtorka Nina Jeza.
Produkcija Zavod uho; oko: Maribor, 2015

Razstavo je finančno podprla Mestna občina Maribor 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.