BELI ŠUM #26/Bojler edicija #5: FRAKU

04.12.2015 20:00, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

BELI ŠUM #26/Bojler edicija #5: FRAKU

Beli Šum 2015 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

Bojler edicije

S konceptom bojler edicije želimo predstaviti lokalne DJ-e, ki so že delno uveljavljeni ali se šele uveljavljajo v podzemni sceni. Zavedamo se njihovega potenciala, zato si želimo to izkušnjo deliti tudi s širšo publiko. V prihodnjih dogodkih bomo gostili navdušence nad elektronsko glasbo, ki bodo s svojim intimnim stikom s publiko v živo zagotovili glasbeno harmonijo. Preko internetnega prenosa v živo pa bodo lahko svoje sposobnosti prikazali še širši publiki. S tem združujemo/povezujemo notranjo in zunanjo plast plesne glasbene scene.

Fraku

Fraku, mlad umetnik iz Ljubljane, je razvil svojo strast do underground elektronske glasbe pri svojih petnajstih letih, ko se je udeležil prve DJ delavnice. Leta 2011 se je pridružil kolektivu Colours in Music, v okviru katerega vedno znova navdušuje s svojo pretanjeno tehniko in premišljenim spletom žanrov v glavnih vlogah mikro housa, techna in elektra. Nedavno se je prvič preizkusil tudi kot producent pri založbi Colours Music, kjer je z Aneurio pod kolaboracijskim imenom “Cabaret Sauvignon” izdal svoj prvenec.

https://soundcloud.com/fraku
http://radiostudent.si/glasba/dj-seansa/fraku

Vabljeni, vstopnine ni!

Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije 

 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.