VITRINE - TADEJ VINDIŠ:: ”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus petih umetnikov s petimi razstavami

23.12.2015 19:00 - 06.01.2016, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

VITRINE - TADEJ VINDIŠ:: ”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus petih umetnikov s petimi razstavami
”Maribor Centr@l: samozaposleni v kulturi na robu družbe” - ciklus šestih umetnikov s šestimi razstavami
 
Tadej Vindiš (1990) je leta 2013 diplomiral iz fotografije na akademiji FAMU v Pragi. V študijskem letu 2011/2012 je bil prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Razstavljal je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in v tujini; na Češkem, Slovaškem, Kitajskem, Islandiji, v Veliki Britaniji, Avstriji in Švici. Trenutno je študent na šoli Goldsmiths Univerze v Londonu in prejemnik štipendije Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije. Vindiš aktivno sodeluje s Kulturno izobraževalnim društvom KIBLA iz Maribora, je soorganizator festivala Fotopub v Novem mestu, podpredsednik društva Kombajn ter del skupine body>data>space iz Londona.
 
Namen projekta je spodbuditi in pritegniti mlajše umetnike ter ostale zainteresirane s področja lokalne/regionalne/državne/mednarodne kulturniške scene h kreativnemu sodelovanju.  

CRE(ART)URE projekt bo vodila in povezovala kustodinja in kurtorka Nina Jeza.
Produkcija Zavod uho; oko: Maribor, 2015
Razstavo je finančno podprla Mestna občina Maribor 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.