Beli Šum #29 / Bojler edicija #6: BLAŽ PERUŠ in ZAKLJUČEK VITRIN - ”Maribor Centr@l

23.12.2015 20:00, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

Beli Šum #29 / Bojler edicija #6: BLAŽ PERUŠ in ZAKLJUČEK VITRIN - ”Maribor Centr@l

Zaključujemo letošnjo sezono in vas vabimo na zadnji dogodek v letu 2015:

Beli Šum #29 / Bojler edicija #6: BLAŽ PERUŠ in ZAKLJUČEK VITRIN - ”Maribor Centr@l

PRENOS V ŽIVO:
http://www.centralnapostaja.si/Default.aspx?ModulID=1053

Beli Šum 2015 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh
slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

Bojler edicije

S konceptom bojler edicije želimo predstaviti lokalne DJ-e, ki so že delno uveljavljeni ali se šele uveljavljajo v podzemni sceni. Zavedamo se njihovega potenciala, zato si želimo to izkušnjo deliti tudi s širšo publiko. V prihodnjih dogodkih bomo gostili navdušence nad elektronsko glasbo, ki bodo s svojim intimnim stikom s publiko v živo zagotovili glasbeno harmonijo. Preko internetnega prenosa v živo pa bodo lahko svoje sposobnosti prikazali še širši publiki. S tem združujemo/povezujemo notranjo in zunanjo plast plesne glasbene scene.

EVIDENT

Blaž Peruš, producent, dj in performer, je navdušenec nad pripovedovanjem zgodbe preko zvoka. V klubih se pod imenom Evident posveča mešanju berlinsko-amsterdamske selekcije s tršimi ambientalnimi zvoki. Med Live performansi pa poslušalce poveže s pripovedovanjem lastne produkcije s primesjo dodatnih zvočnih in vokalnih efektov. Kot producent se posveča bolj “spacey-house” elektronski glasbi. Vodi tudi glasbeno založbo Soundhitechtures, kjer je produkcija osredotočena na ustvarjanje vesoljske glasbe v zemeljski obliki.

https://soundcloud.com/evident
http://soundhitectures.com/
http://placessophiegoes.blogspot.si/2015/08/evident-interview.html

Vabljeni, vstopnine ni!

Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.   

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.