BELI ŠUM #30: Petra Kapš (alias OR poiesis) - Auralni spomin, časovne vrtine_flux performativni zvočni dogodek

08.01.2016 20:30, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

BELI ŠUM #30: Petra Kapš  (alias OR poiesis) - Auralni spomin, časovne vrtine_flux performativni zvočni dogodek

Auralni spomin, časovne vrtine_flux
performativni zvočni dogodek Petre Kapš (alias OR poiesis)

čas-prostor sonorni tokovi, performativna zvočna poezija, reke

V živo v Centralni postaji Maribor
avtoričin fragmentiran prenos na radio aporee, poslušajte tukaj: http://radio.aporee.org/

slika in zvok: tukaj 

Sluh je ob sonornosti tekoče vode pogosto deležen zamaknjenja. Pozornost dela Auralni spomin, časovne vrtine_flux je usmerjena v prisluh in slutnjo, prepletajoč ju s spominom (telesa, digitalnega). Pretočna bežnost ujetih glasov se v pisavi rek in intimem razpoloženju poezije posluša skozi vakuum gluhega ušesa.

Petra Kapš (alias OR poiesis), delujoča v Mariboru in drugod, je piska, umetnica in kuratorka. Svoje delo tke vmes med umetnostjo zvoka, radia, časprostor poezijo, performansom, kritiško refleksijo umetnosti, snovanjem ter organizacijo razstav. Besedo, njen primarni medij, razširja v sonornih sferah časprostor poezije. Razvija performativno prakso terenskega izrekanja in snemanja, raziskuje in udejanja možnosti avtorskega radijskega prostora, posveča se auralnosti uprostorjenega spomina. V delovno okolje vključuje sodobna tehnološka orodja in razvija potencialnosti sočasne prisotnosti v digitalnem aprostoru. Ob vsem je središčna fizična prisotnost telesa. Njena zvočna dela beležijo samote.

S prijazno podporo Ministrstva za kulturo Slovenije, Mestne občine Maribor, radia aporee, Centralne postaje Maribor.

http://orpoiesis.blogspot.si/
http://www.novimaribor.com/poiesis

Beli Šum 2016 – ciklus sodobne av produkcije

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

Vabljeni, vstopnine ni!

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.