BELI ŠUM #32: Superskin & Jung An Tagen (Austria, Vienna)

28.01.2016 20:00, CENTRALNA POSTAJA MARIBOR

BELI ŠUM #32: Superskin & Jung An Tagen (Austria, Vienna)
Beli Šum 2016 – ciklus sodobne av produkcije

PRENOS V ŽIVO/LIVE BROADCAST:
http://www.centralnapostaja.si/Default.aspx?ModulID=1053

Beli Šum podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že uveljavljenih avtorjih srednje generacije. Beli šum na eni strani deluje v realnem, fizičnem prostoru, kar omogoča neposredno estetsko izkušnjo - se pravi žive trenutke za uho in oko, hkrati pa tudi interakcijo med avtorji in občinstvom. Na drugi strani pa prek občasnih živih prenosov v eter obeh slovenskih študentskih postaj (Radio Študent in MARŠ) ter prek internetnega prenosa v eter spletne strani Twitch presega lokalno zasidranost. Beli Šum finančno podpira Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Slovenije.

SUPERSKIN (Austria, Vienna)

SLO
Avstrijski umetnik Andreas Klotz aka Superskin ustvarja zračne, hipnotične, LoFi vdelane polytextualne kompozicije v dub zaporedju ritmičnih struktur začinjenih s sočnimi melodijami. 
V zadnjih letih stalno aktiven in zanimiv live act iz dunajskega tokokroga je izdal tri kasetne albume na Baba Vanga, SF Broadcasts in sama recordings. 
Prihodnost elektronske glasbe z velikim občutkom za analogno toplino!

ENG
Andreas Klotz aka Superskin lives in Vienna, his airy, lo-fi encrusted compositions revel in an opium haze. Following a dub-inflected sequence of rhythmic structures, slabs of luscious melody seduce only to roll back and re-appear to lull the listener into a state of zen-like trance.

https://www.facebook.com/superskin13

JUNG AN TAGEN (Austria, Vienna)

SLO
S svojima dvema transcendentalnima in minimalističnima izdajama »Vielheiten« (2014) in »Äußere« (2015), je Jung An Tagen aka Stefan Juster postal ključni igralec v post-noiserski techno sceni. Ker Juster svoj vzdevek zamenja bolj pogosto kot spodnje perilo, je težko spremljati, kdo je in kaj vse je naredil, ampak hitri pregled na Discogs razkrije, da je izdajal na založbah, kot so Blackest Rainbow, Not Not Fun in 100% Silk, ter da je sodeloval s Tom Greenwoodom, Kevin Drummom in Didi Bruckmayerjem. Poleg tega je glavni akter znotraj Viv-a (Virtual Institute Vienna), ki je odgovoren za vizualni del njegovega performansa.

ANG
Jung An Tagen is the primary music act operating within the VIV. Using substractive synthesis and sampling techniques, Jung An Tagen builds aleatoric arrays, repetitive figures & polyrhythmic moirés circulating around distinctive timbres and haptic fragments, resulting in a vision of morphing movements between high energy and zero gravity states. Because of the synaesthesian nature of the VIV, Jung An Tagen is bound very closely to a specific visual grammar and is intertwined with video art, even though the performative settings are usually reduced to audio only. 
http://virtualvienna.tumblr.com/

S prijazno podporo Ministrstva za kulturo Slovenije, Mestne občine Maribor, radia aporee, Centralne postaje Maribor. 

Vabljeni, vstopnine ni! 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.