Centralna Postaja predstavlja BELI ŠUM: OPEN AIR@Vetrinjski dvor

24.06.2016 23:55, Vetrinjski dvor- Centralna Postaja predstavlja BELI ŠUM: OPEN AIR @Vetrinjski dvor

Centralna Postaja predstavlja BELI ŠUM: OPEN AIR@Vetrinjski dvor
Stefan ObermaierStefan Obermaier je producent in DJ, ki tudi po vstopu v mednarodni klub elektronike, ostaja zvest svoji glasbeni viziji. V njegovi glasbi je možno zaslediti evolucijo in svežino. Namreč brez napora v okviru kul, funky in dubby smisla združuje esenco razvoja dunajske glasbe med 90imi z bolj energičnim, strogo futurističnim tehnološkim pristopom. S svojim postranskim projektom »Classic Reloaded«, je v okviru glasbe 21. stoletja predelal Beethovnove in Mozartove slavne skladbe, s čimer je dosegel zlato prodajo. Med ustvarjanjem svoje založbe Drift Rec. (2012) s partnerko Zwetelino Angelovo, je izdal štiri skladbe (Bagana EP), nad katerimi so že navdušeni DJ-i. S skladbo »Traveler« je dokazal svoje mednarodne sposobnosti, ko je s svojo organsko in poglobljeno house glasbo zasedel prvo mesto na lestvici top 10ih v Nemčiji (DCC) in se povzpel na vodilne lestvice klubov po Veliki Britaniji (Cool Cuts).

 

https://soundcloud.com/stefanobermaier 


Roiss ali Aljaž Rojs je DJ, ki ga je elektronska glasba pritegnila že v zgodnjih najstniških letih. Odraščajoč v Sloveniji se je sprva seznanil z minimal technom takratne založbe m_nus. Kasneje je nanj vplival predvsem Valentino Kanzyani, ki je njegov glasbeni repertoar zasukal v bolj emotivne, ekspresivne plati elektronske glasbe. Okrog 5 let nazaj se je pridružil založbi Colours in Music, kjer do današnjega dne izboljšuje svoje tehnike miksanja in skrbno nabira vinilne plošče. Na njegovo selekcijo je močno vplival tudi obisk Berlina, kjer je imel priložnost tudi nastopati in več mesecev raziskovati in nakupovati vinile v različnih trgovinah z gramofonskimi ploščami. Roiss s svojim delovanjem velja za pomemben doprinos k razvoju nočne scene na Ptuju, kjer je že ogreval občinstvo za glasbenike, kot so Nicolas Lutz in Valentino Kanzyani.

 

  Nikolaj ali Niko Gjurasek je mlad DJ iz Ptuja, ki zadnja leta zvesto nabira kolekcijo in selekcijo underground house in techno zvrsti. Najbolj se osredotoča na staro šolo prepleteno z nenavadnimi zvoki. Na odru se je pojavil mnogokrat na Ptuju ter tudi v drugih mestih, pustil pa je tudi ogromen pečat s svojim nastopom v ljubljanski K4.

 

 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.