IZVEN STEN@ŽIVA KOROŠKA: Razstava in prodaja grafik SITOTICA & BELI ŠUM//Bojler edicije: MOARE

26.06.2016 11:00, Zaprtje Koroške ceste- ŽIVA KOROŠKA: BELI ŠUM//Bojler edicije: MOARE

IZVEN STEN@ŽIVA KOROŠKA: Razstava in prodaja grafik SITOTICA & BELI ŠUM//Bojler edicije: MOARE

V sklopu Centralne Postaje bomo izvajali razstavo in prodajo grafik in DJ nastop. V organizaciji Hiša kulture iz Pivke, so se pod projektom Sitotica zbrali umetniki Mina Fina, Neža Jurman, Tanja Miharčič, Miha Perne, Zoran Pungečar in Leon Zuodar. Projekt je vključeval razstavo njihovih del in raziskovalno delavnico.  Osredotočal se je na problem roparskega odnosa do narave in družbe, ki je posledica kapitalistične ureditve sveta in pohlepa elit, v lokalnem okolju. V tem okviru je soočil primera dveh lokalnih praks, pozitivne, to je ureditev Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer, in negativno, to je stečaj nekdaj uspešnega podjetja za predelavo lesa Javor Pivka. Skozi to optiko je skušal odpreti za razmislek številna vprašanja, kot so izginjanje vrst, onesnaževanje narave, nujnost zaščite narave, pa tudi razgradnja lokalne gospodarske strukture ter posledice tega v vsakdanjem življenju ljudi, kritika kapitalizma in neoliberalizma, možnosti drugačne ureditve itd. Hiša kulture je v okviru tega projekta dala izbranim umetnikom na razpolago svoj grafični atelje, v katerem so na 3-dnevni delavnici ustvarjali dela na temo Izginjanje vrst, izginjanje podjetij / ropanje narave, ropanje družbe. Nastalo je 17 grafik odtisnjenih v tehniki originalni sitotisk na les.

Razstava bo odprta od 11:00 - 13:00, ter od 16:00 - 18:00.

Do srede!

 

Ogled in prodajo teh umetnin bo ob 21. uri popestril naš glasbeni program, v katerem se bo predstavil mlad DJ iz Ptuja Moare. Moare ali Marko Čuš je DJ z večletnimi izkušnjami za mešalno mizo. Prva ljubezen je underground, oldschool house, uživa pa tudi v techno ritmih in eksperimentiranju, ki sledi njegovemu navdihu. Žanrsko se udejstvuje še v break in acid zvoke. Med svojim nastopom pa s svojo kolekcijo vinilnih plošč doda še tisti pristni zvok, ki poslušalcu dodatno boža uho in telo.

 

https://soundcloud.com/moare

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.