BELI ŠUM #40: Nimetu alias Andrej Hrvatin

14.10.2016 20:30, Centralna Postaja, Koroška cesta 5, MARIBOR

BELI ŠUM #40: Nimetu alias Andrej Hrvatin
 
 
"Izničnekaj" je muziciranje v trenutku, odprtost v vse smeri dane neskončnosti; tehnologija v službi navdiha, karkoli se zgodi je OK...  Zaprete oči in odpotujete na zvočnih valovih ali gledate in se naslajate nad banalnostjo mehanike kreiranja zvoka... vse je dovoljeno, izbire so brezmejne.  
 
 
NIMETU alias Andrej  Hrvatin:  
 
Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig. 
Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja ali je soustvaril glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke projekte. 
Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem "umetnostne terapije", pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. 
Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih. 
Trenutno poglobljeno raziskuje povezavo umetnosti in umetnostne terapije s "šamanističnimi" elementi (projekt Locus Solus, zvočna potovanja "Immersion Vortex") ter sodeluje s priznano sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero prav tako raziskujeta povezave giba, zvoka in umetnostne terapije ter poučuje "etno" tolkala.    
 
 
S prijazno podporo ministrstva za kulturo in Mestne občine Maribor. 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.