Neven Korda: Spomini na izgnanstvo PRED MFRU 2017 ZA UPANJE 2

05.10.2017 20:00 - 09.10.2017, Centralna postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor

Neven Korda: Spomini na izgnanstvo PRED MFRU 2017 ZA UPANJE 2
Neven Korda: Spomini na izgnanstvo PRED MFRU 2017 ZA UPANJE 2

Neven Korda: Spomini na izgnanstvo.

Med izgnanstvom in eksodusom. Med inovacijo in novim poljem.*


Avtonomne samozadostne strukture ali kompozicije. Video svetloba na virih, v zraku, na ekranih, na odsevnih predmetih ... Vse je napolnjeno z odboji, poetično, fantastično, v nenehnem kroženju, kot v eni od pesmi pravi Gary Snyder. Primerno za zrenje.


Spomini na nedavni začetek novega stoletja, ki se je začelo brez zgodovine, brez politike, tako kot se je prejšnje končalo. Vse je v nenehnem kroženju, kot v eni od pesmi pravi Gary Snyder.


* Paolo Virno. Howard Slater piše o samo-eksodusu, kot možnemu preostalemu sredstvu, s katerim se lahko človek realizira v obdobjih, ki so po S. Lazarusu brez zgodovine, brez politike.


Produkcija: Neven Korda


Koprodukcija: KUD Mreža/Galerija Alkatraz in Zavod uho; oko: Maribor.


zahvale: +MSUM, SCCA-Ljubljana, Friendly Production - Matjaž Mrak, Ida Hiršenfelder, Slavko Glamočanin.


Projekt je realiziran s podporo Mestne občine Ljubljana.


Korda Bio: Kordina intermedijska praksa je raziskovanje in uporaba video signala kot nosilca sporočila onstran žanrov ali vsebin, ki jih video lahko posreduje. Raziskuje, prakticira in beleži čisto video umetnost. Bil je režiser in avtor gledaliških predstav, večmedijskih instalacij in video objektov, ter mentor in izvajalec delavnic uporabnega videa. Dejaven je bil tudi na področju arhiviranja in ohranjanja video zapisov.


Razstava je pred/dogodek mednarodnega festivala računalniškega festivala v Mariboru (MFRU 2017 - ZA UPANJE 2), ki bo potekal na različnih lokacijah v mestu od 6. - 18. oktobra, 2017

http://mkc.si/mfru-ofestivalu

www.mfru.org

 

program zavod uho, oko/EXP_LAB/CENTRALNA POSTAJA je financiran s strani  Mestne občine Maribor. 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.