Centralna Postaja X Festival Lent - BELI ŠUM/ŽiveMašine

26.06.2018 21:00 - 30.06.2018, Centralna postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor

V Centralni postaji bo v času festivala Lent priložnost slišati trenutno najbolj aktualne slovenske (in enega srbskega) live act performerje. To so glasbeniki, ki elektronsko glasbo kar s studijskimi "mašinami" izvajajo v živo na odru, žanrsko pa jih ne moremo strogo umestiti, saj se gibljejo od elektroakustike in ambientala do deep techna ter dub housa in segajo v tudi mnoge požanre elektronike. Zaradi unikatnega načina izvajanja in žanrske raznolikosti, jih je težko uvrstiti tako v klubski, kot v koncertni format, zato bomo v Centralni postaji ustvarili pogoje za popolno mešanico obojega.

///

Torek, 26. 6. 2018
MINT & DECONSTRUCTOR / Maribor, Slovenija

Mint in Deconstructor v skupnem projektu predstavljata preplet mehanične surovosti s prefinjenimi teksturami, kontrast temačnejših odmevov s svetlimi melodijami in preplet analognega z digitalnim. Posameznika, ki se jima je pot prekrižala večkrat v življenju, vsakič bolj intenzivno, bosta iskala sinergijo skozi glasbeno raznolikost, ki sta jo skozi leta doživljala vsak po svoje in jo združila v multidimenzionalno glasbeno izkušnjo.

Deconstructor:
https://www.facebook.com/markolukmusic/
https://soundcloud.com/marko_luk

Mint:
https://www.facebook.com/MINTjaklinov/
https://soundcloud.com/jaklinovmint

///
��
Sreda, 27. 6. 2018
PETER JENKO / Ljubljana, Slovenija

Peter Jenko je mlad skladatelj elektronske glasbe iz Ljubljane, ki svojo glasbo preko izdaj in živih nastopov pošilja v svet že dobro desetletje. Ustvarja z modularnimi, analognimi in digitalnimi sintetizatorji, ritem mašinami, samplerji, sekvencerji in procesorji zvoka. Svoj razvoj zavestno pelje stran od računalnika in velja za enega redkih domačih skladateljev, ki svoj zvok kroji tudi s pomočjo modularnega sintetizatorja. Da celostni pristop jemlje še toliko bolj resno, priča tudi to, da sam modificira obstoječe sintetizatorje, snuje in sestavlja module in efekte.

https://www.facebook.com/forgivemeforihavesynth
https://soundcloud.com/peterjenko

///

Četrtek, 28. 6. 2018
NINA HUDEJ IN NINA BELLE (WARREGO VALLES) / Ljubljana, Slovenija

Članici domačega producentskega dvojca Warrego Valles, Nina Hudej in Nina Kodrič, sta stari znanki ljubljanske klubske scene, s ploščo Botox pa sta segli tudi globoko v drobovje scene evropskega abstraktnega tehna in privzdignile marsikatero poznavalsko obrv. Njune stvaritve so žanrsko neopredeljene, gibljejo pa se od stranpoti eksperimentala in IDM-a do klubsko obarvanih podžanrov tehna in elektra. 
https://www.facebook.com/warregovalles/
https://soundcloud.com/warregovalles

///

Petek, 29. 6. 2018
A // O / Beograd, Srbija

Jahalec mašin, ki svoje glasbeno ustvarjanje predstavlja predvsem v beograjskem podzemlju, tokrat del svojega studia prinaša tudi v Maribor. Njegova produkcija konstantno niha na meji klubskega in eksperimentalnega zvoka, kar je slišno tudi na njegovih izdajah, ki so letos našle svoj prostor tudi na vinilnem formatu.

www.facebook.com/atomoutput
http://atom-output.bandcamp.com/

///

Sobota, 30. 6. 2018 
NIPLODOK / Ljubljana, Slovenija

Skupina starih mačkov analognega sintetizatorskega zvoka raziskuje odzven post-industrijskega sveta in predstavlja trenutno edini slovenski inštrumentalno-sintisajzerski orkester, katerega nastop je ovekovečil sam Boiler Room. V asortimentu opreme, ki jo uporabljajo Niplodokovci, najdemo večino brezčasnih legendarnih ritem mašin in sintetizatorjev, njihov unikatni zvok pa oplemenitijo tudi doma narejene naprave in nepogrešljivi modularni sintetizatorji.

https://soundcloud.com/niplodok
https://radiostudent.si/glasba/dj-seansa/niplodok

---
Začetek / Start: 21:00
Lokacija / Location: Centralna Postaja, Koroška Cesta 5, 2000 Maribor
Vstopnine ni! / No Entrance Fee!
 
Narodni Dom, Zavod uho; oko/CentralnaPostaja in Kreativni Inštitut
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.