ERIK MAVRIČ, NINA SOTELŠEK - 47 KM SLOVENSKE OBALE - Festival fotografije Maribor 2018

15.09.2018 19:00 - 30.09.2018, Centralna postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor

Festival fotografije Maribor 2018
bo lokalnemu in mednarodnemu občinstvu predstavil domačo in tujo avtorsko fotografijo visoke kakovosti. Zajel bo vse generacije fotografov ter tako predstavil tudi kontinuiteto kakovostnega medija pri nas.
Glavna cilja Festivala fotografije sta predvsem:
-      promociji in predstavitvi fotografskega ustvarjanja, tako domačega kot mednarodnega,
-      približati fotografski medij širši javnosti skozi umetniški in tehnični princip delovanja ter izražanja in ga na pedagoški način vključiti tudi v ozaveščanje ter učenje mlajše publike.

Zakaj? Svet, v katerem živimo, je poplavljen s fotografskim in vizualnim materialom, fotografija je vse bolj dostopna ter se tako kot glasbena, filmska in druge sorodne zvrsti, bori za avtorske pravice ter verodostojno reprezentacijo in referenčno vrednotenje. Ena izmed prioritetnih ciljnih nalog Festivala fotografije je ravno zato pedagoško usmerjen z željo ciljno publiko ozavestiti o tem, da dostopnost tehnologij, možnost ekspresnih objav fotografij na družbenih omrežjih in portalih, blogih, še ne pomeni tudi kvalitetne fotografije, temveč ravno nasprotno, med množico slednjih se skriva zelo malo tistih, ki so mojstrske in hkrati tudi vsebinsko pomembne, tako rekoč umetniške.
več  
v sodelovanju s Fotoklub Maribor 
 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.