Pred-razstavni dogodek: Firas El Hallak, zvočni performans

09.08.2018 20:00, Centralna postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor

Pred-razstavni dogodek: Firas El Hallak, zvočni performans
 
Firas Hallak pripravlja edinstven eksperimentalni nastop, katerega tematika je prepletanje zvokov mesta Maribor s sintetičnimi modulacijami generatorjev zvoka. V improviziranem nastopu bo uporabljal zvočni material, ki ga je posnel na mestnih ulicah in v parkih, računalniško močno obdelane zvočne pokrajine pa bo obogatil in izmenjaval z zvoki sintetizatorja ter tako dodobra premešal domišjijo eksperimentiranja svojih libanonskih korenin z vplivi mesta Maribor, v katerem je preživel zadnji mesec.
 
Pokaže se, je viden, vendar Drugemu
Giorgio Bassil, Melissa Ghazale, Carla Habib, Firas El Hallak in Mirella Salame

Giorgia Bassila, Melisso Ghazale, Carlo Habib, Firasa El Hallaka in Mirello Salame povezuje študij na USEK (Holy Spirit University of Kaslik) oz. na ALBA (Libanonski Akademiji lepih umetnosti) v Beirutu pod mentorstvom Mihe Vipotnika - priznanega slovenskega video umetnika, ki v Libanonu poučuje že vrsto let. Njihovo sodelovanje se je po končanem študiju nadaljevalo preko projektov In Medias Res in Vertical Collisions, ter v okviru rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor in projekta Two good listeners make a piece with silence. Slovensko - libanonsko sodelovanje se odvija že drugo leto zapored in umetnike mlajše generacije postavlja v negotovo situacijo ustvarjanja skupne razstave, kar pomeni, da so izpostavljeni novemu okolju in kontekstom delovanja, hkrati pa nenehnemu dialogu in preizpraševanju lastnega umetniškega ustvarjanja.
 
 
Producent: Pekarna Magdalenske mreže v okviru programa SobaZaGosteMaribor/GuestRoomMaribor
Koproducenta:
USEK - Holy Spirit University of Kaslik in PERON z.o.o., so.p.
Financerja: MOM in URSM
Donatorja: Asist d.o.o. In GLOBRENT NEPREMIČNINE d.o.o.
Partnerji: Galerija EPEKA, Centralna Postaja, Terme Maribor, Youth hostel UNI
 


Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.