Otvoritev Centralne postaje

24.05.2012 20:00, Koroška cesta 5, Maribor

Otvoritev Centralne postaje
Centralna Postaja (CP) pod eno streho združuje več umetnostnih zvrsti, jih povezuje in bogati, hkrati pa predstavlja produkcijsko hišo, ki je namenjena zainteresiranim ustvarjalcem in obči javnosti.
 
Fasadno površino bomo aktivirali s fotografijami iz festivala MFRU in KIBLIX 2010-2011 Mirjane Rukavina in Boštjana Laha ter predstavitvijo video arhiva MFRU 1995-2011. Vsak dan po otvoritvenem dogodku bomo projecirali posnetke drugega festivalskega leta. V otvoritvenem performansu bosta MKC in Zavod uho;oko: predstavila "MFRU hiperfilm -http://aikon.cc/mfru/ [2] (v živo)". Izvajalci: son:DA, arhiv MFRU in Marko Batista.
 

 
"MFRU hiperfilm" je interaktivno video-vozlišče-pot do arhiva Mednarodnega festivala računalniških umetnosti in dostopen na svetovnem spletu ter vključen v urejeno prostorsko instalacijo materialnega arhiva. Je nekakšna zbirka, strukturiran kolaž dokumentarnih, arhivskih posnetkov iz preteklih festivalov, poročil, intervjujev in zapisov, opravljenih s strani digitalnih, elektronskih in pisanih medijev ter posameznikov. Omogoča dostop do vseh prostorov dogajanja festivala, do spletnih mest avtorjev in avtoric, projektov in tudi samih selektorjev ter institucij, ki so se skozi leta predstavljale na festivalu. Kot vsak arhiv je nastajajoča in rastoča, razvijajoča se zgodba.

 
Mirjana Rukavina
Marko Batista
son:DA
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.