Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici

21.06.2012 21:00 - 11.07.2012, Koroška cesta 5, Maribor

Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici
Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici je bila ustanovljena leta 2008, nastala pa je na podlagi programov in petnajstletnih izkušenj Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart. Temeljne dejavnosti šole še naprej krožijo v polju umetnosti in širijo njene rabe, od kreativnih industrij prek specifičnih interakcij z znanostjo in tehnologijami do interdisciplinarnih medijsko-produkcijskih kontekstov. 
 V sodelovanje v Centralni postaji smo povabili študentke programa Digitalne umetnosti in prakse (videofilm, fotografija, animacija, novi mediji, sodobne umetniške prakse). Kriterij za izbiro za to priložnost prijavljenih del je odziv na situacijo Centralne postaje in asociativno moč, ki jo imajo ulica, noč, nočna izložba.                                  
 
Rene Rusjan
Mentorica modula Sodobne umetniške prakse
 
1.) avtorica/študentka: Len Černe
Naslov dela: Spin, spin sugar  
Performerka: Julija Černe
Plesno performativni video v katerem performerka združuje pole dancing (ples na drogu) s striptease-om. Za video je predvidena kompleksna umetniška, eksperimentalna montaža in dodelana zvočna kulisa. 

2.) avtorice/študentke: MarijaLaura Potočnik - Mica, Hana Kovačič, Valerija Zabret aka Valérie Wolf Gang
Naslov dela: Spatium 
Performerka: Mica 

3.) avtorica/študentka: Valerija Zabret aka Valérie Wolf Gang
Naslov dela: Lucid dreams in a mechanical world

4.)avtorica/študentka: Len Černe
Naslov dela: Amaterasu
Performerka: Len Černe
Gre za video/avdio instalacijo ki jo sestavlja 35 minut dolga zvočna kulisa, sestavljena iz nabora popularnih pesmi iz '60-ih, '70-ih, '80-ih in sodobnega časa, ki se posluša kot zgodba, in videa; ki prepleta fotografije s posnetki (dolžina okoli 10 minut) v katerem je prav tako podana zgodba o sončni boginji Amaterasu. Delo se lahko predvaja tudi tako, da se video in zvočni delci ločeno naključno predvajajo s čemer zgodba dobiva nove asociativne pomene.

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.