Nataša Goldberk: BERKWERK no.23

05.07.2012 00:00 - 08.08.2012, Koroška cesta 5, Maribor

Nataša Goldberk: BERKWERK no.23
Nataša Berk je mariborska magistrica umetnosti, ki je doštudirala na Akademie der Bildender Kunst na Dunaju. Njenega umetniškega delovanja ne označuje samo prehajanje med različnimi mediji, temveč tudi igra z različnimi identitetami. Berk se poleg v vlogi umetnice pojavlja tudi kot selektorka, kritičarka ali samo opazovalka.  
 
Tokrat je  v izložbo Centralne postaje izobesila avtoportret, pri katerem v pozi uličnega preprodajalca ponuja novo kolekcijo produktov japonske robe, kot jo sama poimenuje. Skozi gesto “poulične prenosne izložbe” nam ponuja reinterpretirane produkte umetniške scene, japonsko-kitajske kulture, kiča nasploh ali produkte vedno bolj zasičenega konzumističnega playgrounda. Poulični princip ponovno zaprt v izložbo se na nek način izničuje ali pa namerno sugerira relacijo med črnim trgom in davčno zavezanostjo osebnega dopolnilnega dela. 
 
Vabimo vas torej na Koroško 5, na poliz skozi steklo ali v Čajnašop na celo kepico.

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.