Svit Pintar: Brez naslova

12.07.2012 21:00 - 08.08.2012, Koroška cesta 5, Maribor

Svit Pintar: Brez naslova
Fotografski avtorski projekt Svita Pintarja (1988) “Brez naslova” se osredotoča na golo človeško telo v odnosu z naravo. Večino ženskih in moških aktov postavlja v okolje Pohorja in Rogle, kjer je odraščal. Telo in naravo postavlja v odnos na nivoju artefakta (narave) in inscenacije (človeškega telesa). Oddaljenost med fotografsko kamero in fotografskim motivom človeškega telesa, izpostavlja dominanten a pomirjujoč odnos narave do človeka. Kljub nekaterim fotografijam, ki aplicirajo na sožitje ali kontrolo človeka nad naravo, nas zmeraj znova preseneti kako je človeško telo v Pintarjevih fotografijah krhko in prepuščeno "volji" narave. Izbor motiva narave in človeka odraža tudi avtorjev odnos do sodobnega sveta, kjer avtor izpostavlja stres kot enega največjih produktov zahodne civilizacije. Zatekanje k naravi pa enega virov miru.

Svit Pintar zaključuje študij fotografije na Visoki šoli za fotografijo / VIST v Ljubljani. Poleg ustvarjanja samostojnih umetniških projektov, deluje tudi kot modni in portretni fotograf.
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.