Petra Mrša: Vizualna identiteta, 2009-10

06.09.2012 20:00 - 29.09.2012, Koroška cesta 5, Maribor

Petra Mrša: Vizualna identiteta, 2009-10
Sodobna hrvaška fotografija
 
Petra Mrša, rojena leta 1985 na Reki je predstavnica sodobne hrvaške fotografije mlajše generacije. V prostoru Centralne postaje jo gostimo z njenim projektom Vizualna identiteta. Fotografski portreti mladih deklet so umeščeni v njihova privatna življenska okolja. Vsako dekle je zasnovano v fotografskem diptihu: naličeno, inscenirano in nenaličeno. Fotografska serija Petre Mrše Vizualna identiteta raziskuje različne oblike samoprezentacij, pop-kulture in vprašanja identitet. Avtoričine odgovore lahko najdete v vizualnih podobah deklet, ki se različno sovpadajo z  dualnostjo podob in želja.

Petra Mrša je dobitnica nagrade festivala za fotografijo "Rovinj Photodays" 2011. Sodeluje na samostojnih in skupinskih razstavah. Končala je  študij sociologije in psihologije v Zagrebu. Trenutno je študentka diplomskega študija fotografije na Akademiji za dramske umetnosti v Zagrebu.  

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.