Matej Jarc: Umazana igra!

06.09.2012 20:00 - 29.09.2012, Koroška cesta 5, Maribor

Matej Jarc: Umazana igra!
V svetu politične moči in odločanja največkrat pride do moralnih in etičnih anomalij. Zdi se, da danes prevladuje tendenca k vsesplošni ignoranci obstoječih pravil in predpisov. Vse skupaj je podobno igri, pri čemer igralci med seboj merijo moči uspešnega izkoriščanja neučinkovitosti sistema. Zmaga tisti, ki ima pri tem največ izkušenj. 

Instalacija se s postavitvijo opira na preteklo namembnost razstavnega prostora, to je prodajne izložbe, s čimer želi naključnim mimoidočim ponuditi izkušnjo predstavitve novega prodajnega HIT-a na tržišču.
(M.J.)
 
Matej Jarc je umetnik mlajše generacije, ki je že v srednji šoli pokazal velik potencial. Je trikratni dobitnik Prešernove nagrade mladih na področju fotografije in kiparstva. Izobraževal se je na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter v Olomoucu na Češkem, kjer je zasedel drugo mesto na multimedijskem festivalu Mixer (kategorija 3D design) ter prvo mesto na festivalu likovnih in performativnih umetnsti Týden improvizace, Olomouc, Češka republika (kategorija likovna umetnost). Jarc deluje predvsem na področjih kiparstva, instalacije in video umetnosti. 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.