White noise

15.09.2012 19:00 - 27.10.2012, Trg svobode, Maribor

White noise
White noise
White Noise je montažni paviljon, ki bo od 15. septembra do 27. oktobra 2012 z nenavadnim videzom vzpodbujal mimoidoče, da vstopijo ter se prepustijo vsebini. Nastal je na podlagi javnega natečaja deželne vlade iz Salzburga s ciljem vzpodbujanja moderne arhitekture in arhitekturnih intervencij v javnih prostorih. Paviljon je plod izjemnega sodelovanja med Vlado Republike Avstrije, deželno vlado Salzburga, predstavništvom avstrijske gospodarske zbornice v Sloveniji, Avstrijskim veleposlaništvom in Avstrijskim kulturnim forumom iz Ljubljane, Mestno občino Maribor ter zavodom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture.
 
 

Slavnostno otvoritev večnamenskega paviljona White Noise bo v soboto, 15. septembra 2012, ob 19. uri na Trgu svobode v Mariboru. Po uvodnih nagovorih bosta večer popestrila DJ Sweet Susie ter kolektiv uho; oko:
 
 

 

Sweet Susie je umetniško ime Susanne Rogenhofer, avstrijske DJ-ke, kustosinje, elektronske glasbenice in vizualne umetnice. Študirala je umetnost na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju, kot DJ-ka in glasbenica pa je dejavna od leta 1994. 
Njena umetniška odprtost in zanimanje za različne sloge ji omogočata, da se kot elektronska glasbenica in skladateljica, loteva več glasbenih zvrsti, od klubske in pop glasbe do eksperimentalnih elektronskih zvokov. Sweet Susie nenehno raziskuje različne alternativne in avantgardne zvoke, na njeno glasbeno ustvarjanje pa precej vpliva tudi ljubezen do dub glasbe.  Kot rezidentka Dub Club večerov v legendarnem dunajskem klubu Flex je skupaj z ekipo gostila številne pomembne mednarodne umetnike in glasbenike. V zadnjih nekaj letih največ sodeluje z dunajskim ustvarjalcem elektronske glasbe Mannijem Montano, skupaj sta izdala tudi album »KV 2006-inspired by Mozart« (2006), za katerega sta elektronsko predelala Mozartovo glasbo.  Kot vizualno umetnico pa je ne zanima samo zvok, saj je aktivna tudi na področju fotografije, videa in slikarstva.

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.