18. MFRU / POGOVOR Z UMETNIKI: SO KANNO IN TAKAHIRO YAMAGUCHI, MODERATORKA DR. PETJA GRAFENAUER

03.10.2012 19:30, Koroška cesta 5

18. MFRU / POGOVOR Z UMETNIKI: SO KANNO IN TAKAHIRO YAMAGUCHI, MODERATORKA DR. PETJA GRAFENAUER
Dr. Petja Grafenauer je neodvisna kuratorica, pisateljica in predavateljica o sodobni umetnosti. Ukvarja se predvsem s sodobnim slikarstvom in konstrukcijo diskurza v sodobni umetnosti.
V okviru MFRUja sodeluje kot selektorica razstave »Ja tvoi sluga, Ja tvoi rabotnik«, ki si jo lahko ogledate med 2. in 13. oktobrom v Galeriji Koroška na Koroški 18.
 
So Kanno in Takahiro Yamaguchi sta avtorja projekta Senseless Drawing Robot. Gre za risalno napravo na lastni pogon, ki s kaotičnim gibanjem dvojnega nihala dinamično riše abstraktne črte v realnem času. Naprava posnema risanje grafitov, a iz procesa risanja čečkarij, imenovanega grafitiranje, ki služi kot sredstvo izražanja, hkrati izvzame dinamičnost, saj izključuje človeško telo in prepričanja. S predstavitvijo elementov, kot so improvizacija, simbolna značilnost in vandalizem, poskuša razkriti »bistvo grafitov« in jim dodati novo interpretacijo.   
Vec o festivalu na www.mfru.org 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.