18. MFRU / POGOVOR Z UMETNIKI: NINA ŠARDI, SWEET SUSIE IN MANNI MONTANA

05.10.2012 19:30, Koroška cesta 5

18. MFRU / POGOVOR Z UMETNIKI: NINA ŠARDI, SWEET SUSIE IN MANNI MONTANA
18. MFRU / POGOVOR Z UMETNIKI: NINA ŠARDI, SWEET SUSIE IN MANNI MONTANA
Nina Šardi je slovenska umetnica s področja elektronske glasbe. Na Univerzi Karla in Franca v Gradcu študira umetnostno zgodovino. Leta 2011 je osnovala svoj glasbeni projekt, imenovan JUNEsHELEN. Giblje se med žanri elektronske in eksperimentalne glasbe, kombinirane z njenimi vokali, in jih raziskuje. Tako je JUNEsHELEN na neprestanem potovanju odkrivanja še neznanih zvokov, glasov, emocij in globin, skritih v njeni lastni duši. Ljubezen do glasbe in plesa jo občasno vodi v svet DJ-janja, ki jo hitro zasvaja in o njem si želi izvedeti še več.
 
CONTACT je glasbeni projekt dveh dunajskih elektronskih glasbenikov, producentov, zvočnih umetnikov, DJ-jev in kustosov, Mannija Montane in Susie Rogenhoher alias DJ Sweet Susie. Glasbeniki najrazličnejših žanrov iz vsega sveta so vabljeni na posebna snemanja, da pustijo svoje osebne zvočne vtise. Pridobljeni material v vsej njegovi raznovrstnosti, od duba do tehnoidne elektronike, nato obdelata kot del glasbenega kalejdoskopa, ki služi kot osnovni okvir kompozicije, na katero Manni Montana in Sweet Susie v živo improvizirata na odru. Tako se ustvari prostor za ritem in zvok. 
Dobrodošli so najrazličnejši glasbeni vplivi in medsebojne inspiracije. Telesu privlačni utripi, fragmenti in modulacije izzivajo mesenost in kljubujejo duhu. Underground živi in vmesno postane slišno. CONTACT-ove intenzivne predstave v živo so pokušina njunih glasbenih popotovanj, ki naj bi jih v naslednjem letu predstavila pod lastno založbo La Place Records.
 
Po pogovoru z njimi v Centralni postaji sledi ob 22. uri še performans v Kinu Udarnik.
Vec o festivalu na www.mfru.org 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.