18. MFRU / PREDAVANJE IN PREDSTAVITEV PROJEKTA *Interactivos?'12 Ljubljana: Zastarele tehnologije prihodnosti (Obsolete Technologies of the Future)

08.10.2012 19:00, Koroška cesta 5

18. MFRU / PREDAVANJE IN PREDSTAVITEV PROJEKTA *Interactivos?'12 Ljubljana: Zastarele tehnologije prihodnosti (Obsolete Technologies of the Future)
Gre za projekt, ki je združil umetniški atelje z raziskovalnim laboratorijem pod okriljem Ljudmile. Vključeval je šest projektov izbranih na javnem pozivu, ki so na novo osmišljali zastarele tehnologije ter razvijali strategije za dolgoročno in trajnostno uporabo tehnologij v prihodnjih desetletjih v duhu skupinskega razvijanja prototipov.
 
Je edinstven dogodek, ki je združil preko 30 mednarodnih umetnikov, hekerjev, programerjev in znanstvenikov v skupinsko prototipiranje. Potekal je med 5 in 15. septembrom. Projekt je plod sodelovanja Ljudmile skupaj z dvema mednarodnima partnerjema, Medialab-Prado iz Španije in SGMK iz Švice.
*Interactivos? *je metodologija* / *raziskovalna in produkcijska platforma za izobraževanje in ustvarjalno rabo tehnologij, ki so jo leta 2006 vzpostavili v Medialab- Prado v Španiji.

Interactivos?'12 Ljubljana: Zastarele tehnologije prihodnosti (Obsolete Technologies of the Future) je del projekta Studiolab in 3-letne vseevropske pobude, ki združuje umetniški atelje z raziskovalnim
laboratorijem. Studiolab je evropska mreža; platforma je financirana iz programa EC Seventh Framework Programme in 2011, ki zagotavlja platformo za ustvarjalne projekte in gradi most med znanostjo, umetnostjo in oblikovanjem.
 
Več o projektu Studiolab:
 
Podrobnosti o celotnem projektu: 
Vec o festivalu na www.mfru.org 
Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.