18. MFRU / Predavanji: MODULARNI SINTETIZATOR in ZAČRTOVANJE SINESTEZIJE

12.10.2012 19:00, Centralna postaja, Koroška cesta 5

18. MFRU / Predavanji: MODULARNI SINTETIZATOR in ZAČRTOVANJE SINESTEZIJE
Modularni sintetizator: 
Predava: Rastko Lazić
Rastko se tako na odru kot v svojem studiu ukvarja z igrivimi improvizacijami na nekatere njegovih najljubših analognih modularnih elektronskih inštrumentov. Istočasno je strasten ljubitelj zgodnje elektronske glasbe, še v večji meri pa inštrumentov, ki so zaznamovali to posebno obdobje v zgodovini elektronske glasbe. Odlično se spozna na različne uporabniške vmesnike, po drugi strani si lahko zahvaljujoč znanju elektronike predstavlja procese, ki se odvijajo v nekaterih njegovih najljubših oscilatorjih, filtrih in napravah. Rastko z veseljem deli svojo strast in znanje s kolegi ter glasbeniki, ki jih področje zanima, in jim razkriva svoj edinstven pogled na celoten svet toplih, čistih zvokov elektrike. Na njegovem Vimeo kanalu se nahajajo številne krajše improvizacije na različne klasične ali nepoznane elektronske inštrumente, nekatere od teh boste imeli možnost videti tudi na njegovi delavnici in na koncertu v okviru festivala MFRU.
 
 
"Začrtovanje sinestezije"
Predava: Relja Bobić
Relja Bobić, neodvisni kustos na področju sodobne glasbe, novih medijev in sorodnih umetnosti, je obiskal že vrsto festivalov različnih profilov, ki so namenjeni razvoju avdiovizualnih in transdisciplinarnih umetnosti na lokalnih scenah, uvajanju novih stvaritev iz teh področij in spodbujanju raziskovalnih projektov, konferenc ter posebnih sodelovanj, ki vedno znova premikajo in brišejo meje med širokim naborom disciplin ter sodelujočimi strokovnjaki iz ustvarjalnega področja. 
V svoji prezentaciji, pripravljeni posebej za festival MFRU, bo Bobić predstavil nekatere najuglednejše, a tudi prezrte prireditve, umetnike, projekte, predstave, trende, pristope in koncepte, prisotne na mednarodni sceni, ki se posvečajo raziskovanju sinestetičnih doživetij v umetnosti na najvišji ravni. Govoril bo tudi o neposrednih izkušnjah, povezanih s programom Dis-patch festivala v Beogradu (2002 - 2010), kot tudi o drugih projektih Dis-patch kolektiva.
 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.