Leon Vidmar: Fragmenti nostalgije

31.01.2013 19:00 - 20.02.2013, Centralna postaja, Koroška cesta 5

Leon Vidmar: Fragmenti nostalgije
Leon Vidmar je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Z  zaključnim delom, kratkim animiranim filmom (Ne)strpnost, v katerem je bil hkrati scenarist, režiser, scenograf in animator, se je širši javnosti prvič predstavil na festivalu Balkanima (2010), kasneje pa še na mednarodnem festivalu Animateka (2010). Dodatno znanje si je pridobil s študentsko izmenjavo na Akademiji lepih umetnosti na Poljskem, Šoli uličnega gledališča (ŠUGLA) v Ljubljani in Šoli performativnih umetnosti Performers House na Danskem.
 
Ustvarja v različnih medijih, od grafičnega oblikovanja, slikarstva, kiparstva, karikatur, ilustracij, street arta, performansa, uličnega gledališča do novega cirkusa, vendar njegova ljubezen ostaja filmska animacija, ki mu je v izziv in veselje, saj v njej lahko izrazi svoje sposobnosti oblikovanja scenografije in karakterjev, ki ga odlikuje pretanjen čut za detalje.
 
Od leta 1999 do danes je samostojne in skupinske projekte predstavljal doma in v tujini. V zadnjih letih se je posvečal ustvarjanju za gledališke predstave (masko za gledališko predstavo Underworld Alliance koreografa Andreasa Constatinova ter scenografijo in rekvizite za predstavo umetniške skupine Himherandit) in nastopal v številnih performansih Novega Cirkusa (Stomp, Murder on the dance floor, Possible/Impossible, Charlie ind.). 

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.