BELI ŠUM

BELI ŠUM

Beli šum je nov koncertni sklop, nov glasbeni ciklus sodobne avdio-vizualne produkcije, ki se vsebinsko navezuje ter nadgrajuje ciklus elektroakustičnih nastopov in predavanj iz obdobja 2008/10 in sklopa av nastopov v živo, ki smo jih izvajali od leta 2010/12. 

Pri izboru predstavljenih avtorjev smo fokus glasbene usmeritve zastavili dokaj široko znotraj vplivov, ki segajo vse od pop glasbe, interaktivnih instalacij, elektroakustične glasbe, žive elektronike, improvizacije, hrupa, (derivatov hrupa) komorne glasbe, »field recordings«. Povezovalna nit je glasba in tehnologija (zvočna produkcija, računalniška glasba, elektroakustika). 

Naš izbor temelji na raziskovanju področja razvoja računalniške glasbe v vseh njenih pojavnih oblikah, derivatih, sintezah, kombiniranju, prepletanju. Glasbeni ciklus predvsem podpira in afirmira sodobno slovensko avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že bolj uveljavljenih avtorjih srednje generacije iz Slovenije in tujine.

V zadnjem č asu smo priča masovni produkciji, na meji hiperprodukcije, ki si je našla varno zavetje na medmrežju, kjer nastajajo in se množijo številne zaprte in malo manj odprte grupacije avtorjev (Soundcloud, Mixcloud, Youtube, Vimeo, itd.). Beli šum želi te zvočne oblake prenesti v realen prostor,sem, med nas in omogočiti neposredno izkušnjo, interakcijo med avtorji in občinstvom, žive trenutke za uho in oko. V Centralni Postaji.

 

Arhiv koncertov iz ciklusa Beli šum >>

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.