BELI ŠUM #1: Matej Ocepek

16.10.2013 21:00, Centralna Postaja + Live Stream RŠ in MARŠ

BELI ŠUM #1: Matej Ocepek

Brez šumenja v ušesih in gledanja z belim … Beli šum
Ciklus elektroakustičnih dogodkov v organizaciji Zavoda uho; oko:  

Matej Ocepek >>

Avdio-vizualni umetnik, filmar, raziskovalec, predvsem pa glasbenik. Ustvarja predstave in inštalacije, v katerih raziskuje zvočno percepcijo, glas in prostor. Ustvarja tudi eksperimentalno-dokumentarne filme, videe, elektronsko in akustično glasbo. V preteklosti je bil več let sodelavec plesne skupine En Knap, za seboj ima mnoga sodelovanja z različnimi umetniki in glasbeniki, danes pa vodi multimedijsko platformo Lab Dss. Gre za kreativni laboratorij, ki združuje oblikovalce, programerje, arhitekte, fotografe in druge ustvarjalce. Njegovo primarno izhodišče pa vselej ostaja zvok …

Glasbeni ciklus Beli šum podpira in afirmira sodobno avdio-vizualno produkcijo, s poudarkom na lokalnih umetnikih mlajše generacije, kot tudi na že bolj uveljavljenih pripadnikih srednje generacije iz Slovenije in tujine. Povezovalna nit sta glasba in tehnologija  - zvočna produkcija, računalniška glasba, elektroakustika ... Izbor temelji na raziskovanju področja razvoja elektronske glasbe v vseh njenih pojavnih oblikah, derivatih, sintezah, kombiniranju, prepletanju. Dogodki v okviru Belega šuma se bodo odvijali v prostoru Centralne Postaje ter se v živo prenašali v eter MARŠ-a in/ali Radia Študent. Gre za neposredno izkušnjo, interakcijo med avtorji in občinstvom, torej za žive trenutke za uho in oko.


OPOZORILO: Zaradi neposrednega prenosa v eter, se vrata Centralne Postaje zaprejo 5 min pred 21h in se ponovno odprejo po koncu nastopa. Število mest je omejeno. Vstopnine ni!

 

Fotogalerija @Flickr >>

Posnetek nastopa si lahko ogledate v našem arhivu >>


Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.