BELI ŠUM #2: Irena Tomažin & Lukatoyboy

22.10.2013 21:00, Centralna Postaja + Live Stream MARŠ

BELI ŠUM  #2: Irena Tomažin & Lukatoyboy
Brez šumenja v ušesih in gledanja z belim … Beli šum
Ciklus elektroakustičnih dogodkov v organizaciji zavoda uho; oko:


Irena Tomažin & Lukatoyboy

Irena Tomažin >> je plesalka, performerka, pevka in igralka - torej vsestranska umetnica, ki prehaja med gibom in glasom, plesom in glasbo. Za seboj ima mnoga domača in mednarodna sodelovanja ter gostovanja, izvaja pa tudi delavnice za glas. Njen samostojni album 'Crying Games' je izšel leta 2011 v produkciji zavoda Projekt Atol ter se osredotoča na sam glas in njegovo pomnožitev z diktafonskimi posnetki. V letu 2006 je prejela nagrado Zlata ptica za scenske umetnosti.

Luka Ivanović >> oz. Lukatoyboy je beograjski glasbenik in zvočni dizajner ter vodja kasetkarske založbe 'Blind Tapes'. Večinoma se giblje v sferi elektroakustične improvizirane glasbe, ki jo ustvarja s samplanjem glasu ter zvokov okolice in igrač. V preteklih letih je ali nastopal ali vodil delavnice za otroke na prazličnih festivalih.

OPOZORILO: Zaradi neposrednega prenosa v eter, se vrata Centralne Postaje zaprejo 5 min pred 21h in se ponovno odprejo po koncu nastopa. Število mest je omejeno. Vstopnine ni!

 

Fotogalerija @Flickr >>

Posnetek nastopa si lahko ogledate v našem arhivu >>


Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.