VITRINE - Aleksandra Saška Gruden: DIALEKTIČNO RAZMERJE

29.11.2013 18:00 - 18.12.2013, Centralna Postaja, Koroška cesta 5, 2000 Maribor

VITRINE - Aleksandra Saška Gruden: DIALEKTIČNO RAZMERJE
VITRINE - Aleksandra Saška Gruden: DIALEKTIČNO RAZMERJE

Otvoritev razstave - Aleksandra Saška Gruden: DIALEKTIČNO RAZMERJE

v sklopu festivala Performa

Video inštalacija na zaslonu, printih in v 3D obliki predstavlja reprezentacije različnih vložkov v ženskost, ki jih utelešajo različni dietni/zdravi načini prehrane, lepotne operacije, silikonski vsadki in korekcije, ki oblikujejo telesne oblike(obline), izhajajo pa v osnovi iz strahov, ne/sprejemanja in nevarnosti biti v javnosti »en femme«.

Video – delno montiran, posnet v resničnem času in okolju, sledi razkrivaju naše percepcije in vznemirjenju pri prepoznavanju značilnosti identitet. Celotna postavitev v Vitrinah Centralne postaje pa obravnava predmet, ki se časti po božje. Gre za slepo oboževanje nečesa kar obstaja zunaj človeka in ima moč nad njim, nad njegovim doživljanjem, čustvovanjem in delovanjem. V skrajnem primeru lahko govorimo o tem, da predmet nadomsti človeka.


Aleksandra Saška Gruden je večdisciplinarna umetnica, ki uporablja alternativne strategije kot mehanizem, namenjene rekonstrukciji definicij spola in kulturne identitete v okviru živih performansov in video inštalacij. Njena dela črpajo navdih iz konceptov dediščine, javnih in zasebnih prostorov in kolektivnih družbenih in kulturnih zgodovin.

 

Fotogalerija @Flickr >>

Vaš brskalnik je zastarel in več ni podprt. Prosimo prenesite si enega izmed modernih brskalnikov: firefox, chrome, internet explorer, opera, safari.